Hladnovaljani čelik i završna obrada rubova

Mnogi faktori utječu na kvalitetu laserskog rezanja, od performansi stroja, specifičnog rada operatera zaduženog za stroj pa sve do odabira materijala.

Kvaliteta reznog ruba podložna je ovim parametrima. Međutim, najveću važnost imaju debljina i vrsta materijala.

 

Debljina hladnovaljanog čelika i kvaliteta izvedbe laserskog rezanja

Vrhunska kvaliteta koja se postiže laserskom obradom ovisi o vrsti i debljini materijala. Kako se debljina materijala povećava, nepravilnosti na rubu nakon laserskog reza postaju sve izraženije.

Pravilne linije na samim rubovima na mjestima susreta rastaljene i hladne zone utječu na smanjenje kvalitete proizvedenih površina. Što je materijal deblji, to su nepravilnosti izraženije. Već i navedene karakteristike treba imati u vidu pri nabavi metala potrebnih kvaliteta.

Na tržištu je prisutna povećana potražnja za hladnovaljanim čelikom zahvaljujući prednostima tog materijala u odnosu na toplovaljane čelike.

Tako se kod nabave metala uzima u obzir i činjenica da se proizvodnja limova tanjih od 1 mm isplati samo u slučaju hladnovaljanih čelika koji se proizvode s debljinom od 0,25 mm do 5,0 mm.

Hladnovaljani čelik ima visoku razinu glatkoće površine i ujednačenu debljinu zahvaljujući čemu je završna obrada svedena na minimum, dok nekada nije neophodna. Hladnovaljani čelik ujedno je izdržljiv, pa pokazuje izvrsne mogućnosti u različitim područjima obrade kao što su savijanje, rezanje, lomljenje i sl.

 

Snaga lasera i laserska tehnologija

Jedan od načina za poboljšanje učinka i smanjenje pojave nepravilnosti kod debljih limova, jest primjena snažnijih laserskih strojeva. Korištenje lasera veće snage omogućuje snopu da lakše, brže i prodornije reže deblje limove metala i tako proizvodi bolju kvalitetu ruba u usporedbi s laserima manje snage.

U posljednje vrijeme postignuta su poboljšanja u području poluprovodničkih laserskih tehnologija. Vlaknasti laseri pružaju znatno veće brzine rezanja u usporedbi s CO2 laserima, a istovremeno zadržavaju jednaku kvalitetu reznog ruba. Međutim, kvaliteta rezanog ruba primjetno se pogoršava s debljinom lima.

 

Vrsta i kvaliteta materijala

Vrsta materijala može pokriti veliki opseg različitih čimbenika, a primaran je sam tip metala. Različiti metali posjeduju različita svojstva, pa svaki različito reagiraju pri laserskom rezanju.

Sastav metala može imati značajan utjecaj na kvalitetu rezanih rubova. Razine ugljika, mangana, silicija, fosfora i sumpora mogu imati utjecaj na kvalitetu površine koja ostaje nakon postupka laserskog rezanja. Na primjer, što je veća koncentracija ugljika u čeliku, to će rezni rub postati tvrđi.

Lasersko profiliranje se više oslanja na kvalitetu površine od ostalih metoda rezanja. Kvaliteta završne obrade lima može u značajnoj mjeri utjecati na kvalitetu reza. U skladu s time, preporuka je da čelik bude čist, tretiran kiselim medijem, bez prisutnosti hrđe i ulja.

Čelici niske kvalitete predstavljaju značajan problem za lasersko rezanje. Nečistoće unutar tih niskih razreda mogu biti vrlo reaktivne na proces toplinskog rezanja, osobito ako se koristi lasersko rezanje uz pomoć kisika.
Toplovaljani čelici također se mogu pokazati problematičnim za lasersko rezanje zbog svojstava svoje površine. Površina se može stopiti s metalom, stvarajući završnu obradu niske kvalitete. Ako površina nije glatka i bez nedostataka, fokus lasera se može promijeniti, što utječe na čistoću i kvalitetu reza.

U nastojanju da proizvedu materijal idealan za lasersko rezanje, mnoge tvrtke nude “laserski čelik”. Ovi materijali imaju nisku količinu nečistoća, zajamčenu ravninu i cilj im je pružiti najkvalitetnije laserski rezane profile.

U svim ostalim slučajevima potrebno je osigurati čist materijal bez hrđe, masti te potpuno ravan i bez površinskih nečistoća. Najbolje performance pokazali su upravo hladnovaljani čelici.

Ako unatoč svemu navedenom rezni rub ne bude adekvatne kvalitete, preporučljivo je birati neku alternativnu metodu rezanja metala, poput rezanja vodenim mlazom ili plazmom.

Nabavu visokokvalitetnih metala za lasersko rezanje prepustite profesionalcima.

Ove stranice koriste kolačiće. Nastavkom pregledavanja stranica, suglasni ste sa korištenjem kolačića.